Coronaproof naar Euro Disney deze zomer

disney opening

Eindelijk is het dan zover: deze zomer kunnen we weer coronaproof naar Euro Disney! Disneyland Parijs is al sinds oktober 2020 gesloten. Het leek er in eerste instantie even op dat het park in april weer open zou gaan, maar vanwege de te hoge besmettingscijfers is dit niet gebeurd. Inmiddels gaan de cijfers steeds meer de goede kant op en is er licht aan het einde van de tunnel: vanaf 17 juni gaan beide Disneyparken weer open. 

 

Veilig in attracties

Het park vindt het belangrijk om de coronaregels in acht te nemen. Daarom zijn er al veel voorbereidingen gaande om te zorgen dat het park op 17 juni op een veilige manier geopend kan worden. Zo wordt het bijvoorbeeld verplicht voor bezoekers om een mondkapje te dragen en moeten alle acteurs die in het park werken een cursus volgen over het naleven van de coronaregels. De 1,5-meter regel wordt ook gehandhaafd. In en bij attracties zal dit betekenen dat er afstand gehouden moet worden wanneer je in de rij staat voor een attractie en dat in de attracties zelf bepaalde plekken leeg zullen blijven om te zorgen dat niemand te dicht op elkaar staat. 

 

Hotel in park of in de stad 

Hoewel de 2 Disneyparken op 17 juni hun deuren weer openen, geldt dit niet voor alle hotels van het attractiepark. De Disney’s Newport Bay Club en Disney Village openen ook op 17 juni 2021, maar Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel gaat bijvoorbeeld pas op 21 juni 2021 open. Wil je Euro Disney dus op 17 juni al bezoeken? Dan kan het ook verstandig zijn om een hotel in de stad te boeken en vanuit daar naar het park te reizen. 

 

Milieuzone Parijs 

Boek je een hotel in de stad? Houd er dan rekening mee dat er in Parijs tussen 8 en 20 uur een milieuzone geldt. Reizigers die met de auto of de motor naar Parijs komen, moeten een milieusticker hebben waarop staat hoe energiezuinig het voertuig is. In het centrum van Parijs mogen alleen voertuigen met milieusticker 0 t/m 3 rijden. In de zone buiten het centrum worden auto’s met milieusticker 0 t/m 4 toegelaten. Op Wegenvignetten vind je de laatste informatie over het Franse milieuvignet. Automobilisten zonder milieusticker of met een verkeerde sticker op hun voertuigen riskeren een boete van minimaal €68,-, plus een mogelijk rijverbod. Ga je dus naar Disneyland Parijs? Koop dan alvast een milieusticker voor je voertuig!