Gezinnen met jonge kinderen

Ga je naar Disneyland Parijs met jonge kinderen? Dan weet je best op voorhand op welke attracties ze mogen en welke niet. Vergeet dus niet om je kinderen te meten voor je naar het park gaat.

Ga je voor meer dan 1 dag, dan is het zeker aan te raden om een hotel te kiezen dat dichtbij het park ligt om een lange wandeling te vermijden. Verblijf bijvoorbeeld in het Disneyland Hotel. Dit hotel ligt zo dicht bij het park dat je maar enkele stappen hoeft te zetten om in de wondere wereld van Disney te belanden.

Verblijf je in één van de Disney hotels, dan geniet je van nog meer voordelen. Bepaalde attracties in het park openen namelijk vroeger voor mensen die hier slapen. Zo kan je lange wachtrijen vermijden. Als gast in een Disney hotel mag je bovendien gratis parkeren aan het park gedurende je verblijf.

Heb je kleine kinderen, maar wil je als ouder toch ook wat fun. Vraag dan een ‘babyswitch’ aan. Deze pas kan je aanvragen bij vrijwel elke attractie. Zo hoeft de ene ouder niet aan te schuiven en kan die meteen op de attractie. De andere ouder en de baby (of kind) moeten wel zichtbaar zijn bij het verlaten van de attractie.

Cars Race Rally

Ben je klaar om aan de attracties te beginnen? Ga dan eerst naar de Walt Disney Studio’s. Dit park sluit namelijk vroeger. De Cars Race Rally is een echte aanrader om te doen met kleine kinderen. Hier kan je racen met je favoriete animatie-autovriendjes door het woestijnstadje Radiator Springs.

Ook heel leuk voor zowel de ouders als de kinderen is Ratatouille: The Adventure. Hier krimp je tot het formaat van een rat en beleef je een culinair avontuur dat begint op de daken van Parijs.

Bekijk hier een aantal dagplanningen met attracties en activiteiten die je zeker niet mag missen tijdens je verblijf:

Dagplanning voor 1 dag

Dagplanning voor 2 dagen

Dagplanning voor 3 dagen

...