Gezinnen met oudere kinderen of tieners

Voor gezinnen met oudere kinderen of tieners mogen de attracties al wat spannender of sneller zijn. Liefhebbers van achtbanen kunnen zich in Disneyland Parijs volledig laten gaan.

De Space Mountain: Mission 2 is een achtbaan die je kan vinden in Discoveryland in Disneyland Park. Een enorm kanon schiet je de ruimte in waarna je in het donker een spannende rit beleeft. Smaakt dit naar meer? Maak dan ook zeker een rit op de wilde achtbaan Indiana Jones and the Temple of Peril.

In de Walt Disney Studios is er nog meer actie te beleven. The Twilight Zone Tower of Terror is geen achtbaan, maar wel minstens even angstaanjagend. In dit verlaten hotel stap je in een lift die je brengt tot de 13de verdieping waarna je een vrije val maakt in het donker.

Verder zijn er nog twee achtbanen die je niet mag missen in de Walt Disney Studios. In de Crush’s Coaster draaien de karretjes om hun as! Een heel bijzondere belevenis. En de achtbaan Rock n’ Rollercoaster starring Aerosmith lanceert je binnen enkele seconden naar bijna 100 km/u.

Roller Coaster

Wil je het even wat rustiger aan doen? Ga dan genieten van de vele shows en parades van het park. Deze zijn niet enkel voor jonge kinderen. Ook volwassenen en tieners beleven hier altijd veel plezier.

Om de wachttijden te drukken bij de populairste attracties kan je gebruik maken van de Fast Pass. Dit is een speciale toegangskaart van het park die je in de automaat bij de ingang van de attractie kan steken. Daarna krijg je een ticket waar een tijdstip op staat waarop je je kan melden bij de attractie. Doe je dit binnen de aangegeven tijd dan heb je al binnen enkele minuten toegang tot de attractie. Een aanrader voor wie heel wat tijd wil uitsparen.

Een andere nuttige tip om lang wachten te vermijden is de gratis Disneyland Paris App. Hierop kan je de wachttijden zien in real time.

Bekijk hier een aantal dagplanningen met attracties en activiteiten die je zeker niet mag missen tijdens je verblijf:

Dagplanning voor 1 dag

Dagplanning voor 2 dagen

Dagplanning voor 3 dagen

...