Informatie

Er komt heel wat kijken bij het regelen van je trip naar Disneyland Parijs. Je moet rekening houden met de verschillende hotels, de tickets en nog heel wat andere zaken.

Ben je bang dat je nog iets over het hoofd ziet? Ga dan even door dit handige overzicht met alle belangrijke informatie voor je uitstap naar Disneyland.

Adres en Parking

Vertrek je met de auto richting Parijs, reken dan op een rit van ongeveer 4 uur vanuit Brussel. Disneyland Parijs is vrij eenvoudig en vlot te bereiken met de wagen.

parkeren disney

Hotelgasten kunnen gratis parkeren aan de parken zelf. De andere bezoekers kunnen tegen een dagtarief parkeren in de officiële Disneyparking of vlakbij Disney Village.

Kijk hier voor het adres van Disneyland Parijs en de GPS coördinaten.

Openingsuren

Disneyland Parijs maakt zijn openingsuren pas twee maanden vooraf bekend. Disneyland Park is meestal open tot 23u en Walt Disney Studios Park sluit meestal wat vroeger.

openingsuren disney

De openingsuren hangen af van het seizoen en de dagen van de week. Kijk hier voor de openingsuren van de komende maanden.

Hotels

In en rond Disneyland Parijs kan je verblijven in hotels in verschillende stijlen en voor ieders budget.

hotels disneyland

In de Disneyhotels op het complex van Disneyland Parijs betaal je uiteraard iets meer. Het voordeel is dat je dicht in de buurt bent van de parken. Je hebt dus meer tijd om je favoriete attracties meermaals te bezoeken. Bovendien krijgen gasten van de Disneyhotels 2 uur langer toegang tot het park.

Naast de Disneyhotels die in het park gelegen zijn, heb je ook de Disney Partnerhotels  Deze hotels bieden een gratis shuttle busverbinding naar de parken. Ook hier krijg je 2 uur langer toegang tot het park.

Ben je op zoek naar goedkopere hotels, dan boek je best een hotel dat buiten het park gelegen is. Via het openbaar vervoer kan je dan gemakkelijk het park bereiken.

Kijk hier voor meer informatie over de hotels.

Tickets

Je tickets boek je best rechtstreeks online. De tickets aan de ingang van het park zijn namelijk een stuk duurder.

tickets disney

Als je een verblijf boekt in een van de Disneyhotels of Disney Partnerhotels is het niet nodig om een apart ticket te boeken. Dit zit namelijk inbegrepen in de boeking van je hotel.

Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar afhankelijk van het aantal dagen dat je wil gaan.

Als je graag meerdere keren per jaar een bezoekje wil brengen aan Disneyland Parijs dan is een jaarpaspoort het voordeligst.

Kijk hier voor meer informatie over de verschillende tickets en de tarieven.

Attracties

In de parken van Disneyland Parijs heb je enorm veel verschillende attracties. Veel van deze attracties zijn geschikt voor kleine kinderen en andere dan weer voor tieners en volwassenen.

attracties disney

Maak dus op voorhand een goede selectie op basis van je leeftijd en voorkeuren.

Beginnen doe je best in Walt Disney Studios Park. Dit park sluit namelijk enkele uren vroeger dan het grotere Disneyland Park. In het Walt Disney Studios Park vind je heel wat leuke attracties die geïnspireerd zijn op de films van Disney en Disneyland Park is een echt sprookjesparadijs.

Vergeet ook zeker niet je Fastpass te boeken om lange wachtrijen te vermijden.

Kijk hier voor een volledig overzicht van de verschillende attracties per park.

...