Parijs

Parijs is een van de meest populaire bestemmingen ter wereld. Er zijn een groot aantal niet te missen bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Arc de Triomphe. Het is dus zeker de moeite om naast je bezoekje aan Disneyland Parijs ook Parijs zelf te gaan verkennen.

Miljoenen mensen nemen jaarlijks het besluit om Parijs tot hun bestemming te maken en een paar dagen in de wereldstad door te brengen. De stad is geliefd bij verschillende mensen: liefdesparen, backpackers, families, studenten of vrienden. Het maakt niet uit, de stad is erg veelzijdig en zal nooit leiden tot verveling.

parijs

Voor veel Belgen die dichtbij de grens wonen, is het een redelijk korte afstand tot Parijs. De beslissing om een uitstapje naar Parijs te plannen is daarom dikwijls snel genomen. Ook vanuit enorm veel andere Europese steden komen er dagelijks mensen genieten van de stad Parijs.

Een citytrip naar Parijs is zeker de moeite waard, omdat het qua cultuur, bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden voor iedereen wat wils biedt. De honderden hotels in het centrum en buiten het centrum van Parijs, maken het gemakkelijk om de stad te ontdekken, zonder al te veel tijd te verspillen. Of je nu een beperkt budget hebt, of je liever wat meer luxe wilt, je hebt keuze genoeg.

Reizen naar Parijs kan op verschillende manieren. Om je citytrip naar Parijs te beginnen kan je bijvoorbeeld met een reisbus gaan. Deze optie is vaak een van de goedkoopste, maar afhankelijk waar je vandaan komt, ook de langste. Daarnaast kan je ook met de trein naar Parijs reizen. Treinen van en naar Parijs worden steeds sneller en comfortabeler, en ook de prijs is redelijk. Als je in het bezit bent van een auto, kan je de weg ook daarmee afleggen, hoewel het een beter idee is om het openbaar vervoer te gebruiken om je te verplaatsen in Parijs. Vliegtuigen vliegen ook vanuit veel Europese plaatsen richting Parijs. Dit is een betere optie als je wat verder weg woont.

Tijdens je citytrip in Parijs moet je absoluut enkele van ’s werelds beroemdste bezienswaardigheden gaan bekijken. Bepaal op voorhand waar je interesses liggen en wat hierop aansluit. Als je al een route uitstippelt, en rekening houdt met de tijd, is het mogelijk om zoveel mogelijk dingen in 1 dag te zien. Zo haal je het beste uit je verblijf.

montmarte

Een paar bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn bijvoorbeeld de wijk Montmartre, die op een heuvel ligt en nog echt het oude Parijs weergeeft. Op het beroemde artiestenpleintje kan je een tekening van jezelf laten maken of van de beroemde crêpes genieten. Een stukje verderop vind je de Sacre-Coeur, een spierwitte basiliek, die over de stad uittorent.

De Eiffeltoren is ook zeker het bezoeken waard. Een rondvaart op de Seine biedt je een mooi uitzicht van de stad en laat je de stad van een heel ander perspectief zien. De kathedraal Notre Dame en het museum Louvre mogen ook zeker niet ontbreken tijdens je citytrip naar Parijs.

Een goede planning is zeker wel nodig voordat je naar Parijs reist, maar dan heb je ook wel een onvergetelijke ervaring.

...