Bezienswaardigheden

Een bezoek aan Disneyland Parijs valt heel goed te combineren met een bezoekje aan Parijs. Hier vind je uitleg over de voornaamste bezienswaardigheden.

Parijs is over heel de wereld een begrip. Bijna iedereens is er ooit weleens geweest of is van plan om er naar toe te gaan. De Franse hoofdstad heeft een magische werking op mensen en de veelzijdigheid biedt voor iedereen wel iets leuks.

Seine

Of je nu van kunst houdt, liever naar muziek luistert of gewoon wat wilt rondstruinen, je zal altijd verzekerd zijn van een leuke tijd. Parijs is een cultuurstad waar je verschillende invloeden tegenkomt en waar je de geschiedenis bijna kan voelen als je over de straten loopt. De stad Parijs heeft dan ook talloze mooie en historische bezienswaardigheden, allemaal met hun eigen verhaal.

Toch wel een van de belangrijkste en meest bekendste bezienswaardigheden van Parijs is de Eiffeltoren. Die is vernoemd naar Gustave Eiffel. Jaarlijks komen er zo’n 6 miljoen mensen naar de toren kijken. Hij bevindt zich aan de oever van de Seine in de buurt van de Notre Dame.

Je kan ervoor kiezen om de toren veilig vanaf de grond te bekijken of om met de lift naar boven te gaan, waar je een geweldig uitzicht over de stad Parijs hebt. De Eiffeltoren is 317 meter hoog. ’s Avonds wordt de toren verlicht met duizenden lampjes, wat een schitterend beeld geeft.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de toren alleen werd neergezet voor een tentoonstelling in 1889 om hem 20 jaar later weer te slopen. Hoewel mensen niet blij waren met het monument, bleef het toch staan. En wat bleek is dat mensen overal ter wereld toch waarde hechten aan zo’n ijzeren toren.

notre dame

Parijs heeft vele kerken en kathedralen. Een van de bekendste bezienswaardigheden als het gaat om kathedralen, is de Notre Dame. Vooral bekend vanwege ‘De klokkenluider van Notre Dame’. Alleen dit feit trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Maar ook vanwege de historie.

De Notre Dame staat in het centrum van Parijs en is vanuit veel plaatsen te zien. De kathedraal is gebouwd in gotische stijl. De eerste steen werd gelegd in 1163. Drie relikwieën van Christus worden in de Notre Dame bewaard: de doornenkroon, een stuk van het kruis en een nagel van de kruisiging.

Een beroemde basiliek in Parijs is de Sacre Coeur. Die bevindt zich in Montmartre, wat op zich al een bezienswaardigheid is. De basiliek heeft een prominente ligging en als je een paar straten doorloopt, kom je op het bekende artiestenpleintje, waar kunstenaars en schilders hun werk tentoonstellen en verkopen.

louvre

Het Louvre is een van de beroemdste museums ter wereld en ligt in het centrum van Parijs. Het valt op vanwege de glazen piramide vorm. Voor moderne kunst, kan je het best bij Centre Pompidou zijn dat opvalt vanwege zijn excentrieke uiterlijk. Daarnaast zijn er in Parijs ook nog talloze bruggen te bewonderen die allemaal hun eigen stijl en eigen verhaal hebben. Parijs staat ook bekend om zijn prachtige tuinen en parken.

Bezienswaardigheden zijn er genoeg in Parijs en het beste is om deze zelf te gaan bewonderen. Er is zoveel te zien en te beleven dat je waarschijnlijk aan enkele dagen niet genoeg hebt. Reden genoeg om regelmatig eens terug te keren!

...