Disneyland Parijs bezoeken, waar overnachten?

Disneyland Parijs is zo’n pretpark dat bij iedereen op zijn wensenlijstje staat. Je moet er minimaal één keer in je leven zijn geweest. Voor de mensen die al wel eens een bezoekje hebben gebracht aan Disneyland Parijs of elk ander pretpark, weten dat het best prijzig kan zijn. Laat staan een overnachting in het hotel. Waar kun je dan wel overnachten om de kosten wat lager te houden? Je leest het hier in dit artikel.

Pluto uit EuroDisney

Kies voordelige hotels

Als je Disneyland Parijs gaat bezoeken, wil je daar natuurlijk een uitje van maken. Het liefst blijf je overnachten, zodat je meerdere dagen naar het park kunt, om er zeker van te zijn dat je alles en iedereen hebt gezien. Een ticket voor het park alleen is al best prijzig en daar komt nog het eten en drinken van de hele dag bij. Een overnachting zit er dus niet voor iedereen in, zou je denken. Daar komt verandering in, want er zijn ook goedkope hotels Disneyland Parijs te boeken. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een appartement of B&B. Dan kun je bijvoorbeeld jouw eigen ontbijt maken, zodat je ook daar weer geld op kunt besparen. Alle accommodaties liggen dicht bij het park, zodat je in een mum van tijd bij alle Disney figuren kunt zijn. Sommige hotels liggen zelfs op loopafstand. Wellicht dat je nog wat mooie bezienswaardigheden tegenkomt, voordat je je in de magische wereld begeeft. Wandelen is uiteraard een optie, bij sommige hotels kun je gebruik maken van de gratis shuttle, die je in korte tijd bij het park afzet.

Volg deze voordelige tips

Zoals we eerder al zeiden is Disneyland Parijs niet goedkoop. Ondanks de hoge prijzen, wil je er toch een keer zijn geweest, al is het dan misschien niet voor jezelf, maar voor je kinderen. Je kunt dan wel wat tips gebruiken om te besparen op je hele verblijf, want met een voordelige hotelovernachting ben je niet helemaal geholpen.

Tickets kopen

Plan ten eerste goed wanneer je Disneyland Parijs gaat bezoeken. Net zoals bij elk ander attractiepark zijn er rustige en drukke dagen, daar zijn de prijzen van de tickets ook op gebaseerd. Houd er wel rekening mee dat je wellicht bespaart op de tickets, maar dat in de periode dat jullie gaan, het park wellicht ook 3 uur eerder sluit. Maak dus een goede afweging daarin. Wellicht is het ticket in de zomer aanzienlijk duurder, maar dan mag je dus wel langer in het park blijven en heb je kans op veel mooier weer. In de winterperiode is het misschien wat rustiger, kun je vaker in een attractie, maar is het park ook eerder dicht. Maak voor jezelf de afweging, wat dan verstandiger is om te doen.

PhotoPass

Als je naar Disneyland Parijs gaat moet dat natuurlijk ook worden vastgelegd. Het liefst maak je foto’s met zoveel mogelijk Disney karakters. Als je een PhotoPass hebt kun je alle foto’s die gemaakt worden bij zowel attracties als met karakters digitaal opslaan. De foto’s kunnen later naar jou opgestuurd worden. Het is verstandig om van te voren je gratis online te registreren.

Een roadtrip Parijs

Nu je toch al in de buurt bent, kun je er wellicht nog een voordelige roadtrip door Parijs achteraan plakken. Er zijn namelijk veel bezienswaardigheden Parijs te zien in de stad van de liefde. Al maak je maar een foto voor de eiffeltoren en loop je over de Champs- Elysées, het gaat erom dat je er toch bent geweest en de mooie pareltjes niet hebt gemist. Als je hotel voordelig genoeg was, kun je misschien nog een van de beroemde musea bezoeken.