Big Thunder Mountain

big thunder mountain

Hou je vast, want deze razendsnelle achtbaan neemt je mee op een spannende rit door het Wilde Westen!

Snelle afdalingen en scherpe bochten onder woeste watervallen, explosies met dynamiet, schuddende grotten,… je weet nooit wat je te wachten staat! De trein voert je diep in een legendarische berg langs een spookachtig mijnstadje waar je door duisternis overmand wordt. Vleermuizen vliegen weg en je mijnwagentje begint te trillen!

De Big Thunder Mountain bevindt zich in het mijnstadje Thunder Mesa, ook wel een spookstadje genoemd door de vreemde dingen die er gebeurden.

Het verhaal achter deze attractie begon een aantal eeuwen geleden tijdens een goudvondst in 1850. De goudzoekers richtten er een mijnbouwonderneming op, maar wat ze niet wisten was dat de Big Thunder Mountain vervloekt was.

Als snel gebeurden er heel wat rampen zoals instortingen en apparatuur dat niet meer werkte. Mijnwerkers hoorden spookachtige geluiden en wagentjes vlogen plots onbemand door de mijn!

Jaren later bliezen ingenieurs opnieuw explosieven in de berg, maar zij kwamen er al snel achter dat sommige van de legendes waar bleken te zijn.

Big Thunder Mountain is een attractie voor het hele gezin, inclusief kinderen en tieners. Let wel op: bepaalde delen van deze attractie zijn hobbelig, de achtbaan gaat snel en sommige plaatsen zijn in het donker.

Waar: Frontierland – Minimumlengte: 1,02 m

...