Enkel toegang tot Disneyland met Sanitary Pass

Sanitary Pass

Nu het park eindelijk weer open is, kan je vast niet wachten om weer naar jouw favoriete reisbestemming te trekken. Maar de aankondiging van Franse president Macron gooit roet in het eten van heel wat parkbezoekers.

Door een forse stijging in de coronagevallen, paste de Franse overheid de covid-maatregelen opnieuw aan. Vanaf 21 juli zullen vrijetijds- en culturele locaties, met meer dan 50 aanwezigen, enkel toegankelijk zijn met een “pass sanitaire”, ofwel een vaccinatiebewijs. Deze nieuwe regel geldt dus ook voor Disneyland Parijs.

Sanitary Pass

Naar aanleiding van de stijgende coronacijfers, werden nieuwe covid-maatregelen aangekondigd in een poging om de verspreiding van het virus in te dijken. Een van die nieuwe maatregelen houdt in dat op vrijetijds- en culturele locaties, waar meer dan 50 mensen samenkomen, je in het bezit moet zijn van een vaccinatiepaspoort of een negatieve PCR-test. De Sanitary Pass (digitaal of op papier), moet vanaf 21 juli één van de volgende 3 zaken aantonen:

  • De houder van de pas volledig is gevaccineerd:
    • 2 weken na het tweede shot van het Pfizer of Moderna vaccin
    • 4 weken na het eenmalige shot van Johnson & Johnson
    • 2 weken na het eenmalige shot voor zij die reeds covid hebben gehad
  • De houder in het bezit is van een negatieve antigen of PCR-test, van maximum 48 uur oud
  • De houder in het bezit is van een bewijs waarop duidelijk staat dat ze herstellende zijn van covid, bijgevoegd met een negatieve antigen of PCR-test die maximum 6 maanden oud mag zijn.

Jongeren vrijgesteld tot 30 augustus

Voorlopig zijn jongeren van 12 tot 17 jaar vrijgesteld van deze regel, maar dit enkel tot 30 augustus. Dit omdat de vaccinaties toegediend worden per leeftijdscategorie en zij vaak nog niet de kans kregen om hun vaccin te halen.

Annuleren mogelijk

Heb jij je verblijf al geboekt, maar kan je je niet vinden in de nieuwe maatregelen? Momenteel kan je jouw boeking tot 7 dagen voor aankomst kosteloos wijzigen of annuleren met volledige terugbetaling (exclusief verzekering en vervoerskosten, indien van toepassing).​

Alle maatregelen die momenteel worden getroffen vind je hier.