Parking Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is eenvoudig te bereiken met de auto.

Op ongeveer 25 kilometer voor Parijs, ter hoogte van het vliegveld Charles de Gaulle, neem je afslag 5 richting Marne-la-Vallée. Vanaf hier volg je de borden met Mickey en Disneyland Parijs. Je hoeft dus niet over de drukke ring van Parijs.

Dit zijn de prijzen van de officiële Disneyparking:

  • Auto: 20 euro per dag
  • Motor: 15 euro per dag
  • Camper: 35 euro per dag.

Wil je dichterbij parkeren, dat kan vlakbij The Disney Village. Hier betaal je echter wel iets meer.

parkeren disney

Indien je in een van de Disney hotels verblijft of in een officieel partnerhotel in de regio, mag je gratis parkeren. Dit is inbegrepen in de prijs van je hotel. Je hoeft dan enkel de Easy Pass aan te vragen aan de receptie van je hotel.

Vanuit je hotel kan je te voet of met de gratis shuttlebussen naar de parken. Disney fans met een jaarpas mogen eveneens gratis parkeren.

Voor gasten met speciale behoeften worden er speciale parkeerplaatsen gereserveerd. Bij aankomst word je dan verzocht om je parkeerkaart voor gehandicapten te tonen.

Besparingstip voor de parking:

Parkeer niet op de officiële parking van Disneyland Parijs. Er is een goedkopere parking die bovendien dichter bij de ingang van het park ligt!

Als je in de Avenue Paul Seramy aankomt, rij dan zo ver mogelijk door — volg de pijltjes naar de cinema. Je komt dan in een openbare parking van Vinci Park terecht.

Hier parkeren kost je slechts 10 euro voor de hele dag (tegenover 20 euro voor de officiële parking). Bovendien ben je op 100 meter van de ingang, terwijl de officiële parking bijna een kilometer ver weg is!

...