Laat je verbazen door de allernieuwste Mulan feitjes

Euro Disney Mulan

Al vanaf 1998 kan zowel jong als oud genieten van de prachtige film Mulan, een Disney klassieker die menig harten heeft veroverd. Na Aladdin, De Leeuwenkoning, Assepoester, Sneeuwwitje, etc. kon het het niet anders dan dat er een remake kwam van Mulan. Op 27 maart wordt de live-action film Mulan gelanceerd in de bioscopen. De film werd geregisseerd door Niki Caro en geproduceerd door Walt Disney. 

Samenvatting

Het bekende sprookje vertelt het verhaal van een jong meisje, genaamd Mulan, dat zich probeert te bewijzen tegenover haar familie. Wanneer de Hunnen een invasie plannen beveelt de Chinese keizer dat er uit elke familie een man het leger moet dienen. Mulan’s vader is de enige man in de familie dus zal hij zich bij het leger moeten aansluiten. Jammer genoeg is hij is al erg oud en slecht ter been. Mulan is ervan overtuigd dat hij de oorlog niet zal overleven en besluit zich voor te doen als man en haar vaders plaats in te nemen. 

Aantal wijzigingen

De nieuwe live-action bewerking van Mulan is geïnspireerd op de originele Disney geanimeerde versie, maar brengt ook een aantal wijzigingen aan. Een grote aanpassing is dat het draakje Mushu en de zoon van de generaal, Shang, niet meer meedoen in de remake. Dat vinden vele fans jammer omdat het draakje voor komische en schattige momenten zorgde. 

Hoewel Mushu niet in de film te zien zal zijn, betekent dat niet dat er geen andere dieren in de film zullen zitten. Zowel de trailer en de regisseur lijken aan te geven dat de feniks een belangrijke rol zal spelen in de film, zij het minder als handlanger en meer als symbolische kompaan. Dat omdat de feniks symbolisch beter past bij de motieven van Mulan. 

In 2020 zal Mulan volledig instrumentale muziek hebben. Hoewel de gezongen musicalnummers zullen worden gemist, is het succes van Mulan 2020 niet afhankelijk van het volgen van de geanimeerde originele beat-for-beat. Door het verwijderen van teksten uit de nummers kan het publiek zich concentreren op de opzwepende melodieën en ontroerende instrumenten. Alleen al de trailer laat zien hoe krachtig de muziek kan zijn zonder tekst.

Fun fact 

Wist je dat de originele film in China een flop was? Het Chinese publiek vond dat de personages te Amerikaans waren en dat het verhaal te ver verwijderd was van de oorspronkelijke legende. Mulan 2020 probeert dat te corrigeren met een voornamelijk Aziatische cast en door het plot en de karakterisering meer te koppelen aan het bronmateriaal.

Het belooft zeker een topfilm te worden. Kan je niet meer wachten? Kijk alvast hier al de nieuwe trailer!