Moederdag: de allerbeste Disney mama's

Moederdag disney

Zondag is het Moederdag! Dat wil zeggen dat je de hele dag je mama kan verwennen of verwend kan worden door je kleintjes. Bovendien is het een dag om stil te staan hoe geweldig moeders juist zijn! Zorgen dat de kinderen eten krijgen, schoon zijn op tijd op school geraken etc. Ook bij Disney zijn er tal van geweldige mama’s, en ook al spelen de prinsessen de hoofdrol, het zijn vaak de mama’s die echt superhelden zijn. Daarom hebben wij de 10 beste mama’s van Disney op een rijtje gezet

Helen Parr

De echte superhelden mama: Helen Parr. Ze hoeft zich niet enkel zorgen te maken over haar kinderen met superkrachten, maar ook over de wereld redden! Met haar super elastische lichaam krijgt ze alles wel geregeld, maar toch verdient ze zeker een applaus!

Koral

De mama van Nemo is een echte held. Ze zorgt niet enkel voor heel waar kindjes,eenmaal ze onder bedreiging zijn, beschermt ze ze ook, ook al kost dat haar eigen leven. Gelukkig overleeft één visje het: Nemo. 

Perdita

Vind je het al gek dat jouw mama voor 2 of 3 kinderen moet zorgen? Deze mama zorgt er wel voor 101! Perdita is namelijk de mama van de 101 dalmatiërs. Wanneer haar puppy’s worden ontvoerd door de vreselijke Cruella De Ville, is ze er 100% zeker van dat haar kleine rakkers het zullen redden. 

Kala

Nog een moeder die geen mens, maar een dier is. Deze lieve gorilla zorgt voor een kind dat zelfs niet hetzelfde soort wezen is. Ze kijkt verder dan rassen en ziet gewoon een kleintje dat hulp en liefde nodig heeft. Zo verandert ze hem in de sterkste persoon aller tijden.

Sarabi

Opnieuw een dier, maar een zeer moedige mama. Als vrouw van Musafa en mama van Simba heeft ze twee koppige jongens om voor te zorgen. Daarbuiten is ze ook nog eens koningin, ze heeft dus haar handen vol. Toch slaagt ze erin het land en haar groep leeuwen veilig te houden wanneer de slechte Scar aan de macht komt, en dat wanneer haar man net gestorven is. Sarabi is dus misschien wel de allersterkste mama ooit. 

Mrs Potts

Bekend uit het heerlijke sprookje Belle en het Beast! Deze gezellige en grappige kokkin zorgt voor de inwoner en het personeel van een gigantisch kasteel. Daarbuiten heeft ze ook nog een kleintje om voor te zorgen. Wanneer de tovenares iedereen in meubels verandert, laat Mrs Potts toch de moed niet zakken! 

Fa

Ook grootmoeders moeten gevierd worden, zij hebben namelijk al twee generaties op de wereld gezet, hebben heel wat ervaring en zijn dus vaak erg wijs. Denk bijvoorbeeld aan Fa, de oma van Mulan. Door haar wijsheid en leeftijd zegt ze gewoon waar het op staat, bij haar worden geen spelletjes gespeeld. Ook al gaat ze niet altijd akkoord met Mulan, toch houdt ze erg veel van haar.

Tala

Tala is de oma van Moana, zowel zij als haar kleindochter hebben een speciale band met de oceaan. Ze steunt Moana altijd en zorgt er dan ook voor dat ze op avontuur kan vertrekken. Ze toont dat oma’s altijd de beste vriendin van hun kleindochter kunnen zijn, en dat ze meer dan genoeg wijsheid hebben om ze op het goede pad te leiden. 

Willow

Bij Willow gaat misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar deze oma is misschien wel de wijste van allemaal. Ze is namelijk de boom van in Pocahontas, in de boom zit haar geest en ziel. Pocahontas kan altijd bij haar terecht, of het nu over jongens gaat of over het leiden van de clan. Net zoals onze oma heeft ze altijd goede raad. 

Jouw mama en oma

Als laatste op het lijstje staan jouw mama en oma! Misschien wel de belangrijkste. Ook al spelen ze niet mee in een Disney film, ze zijn zeker even moedig, grappig, wijs en lief! Daarom moet je hen deze Moederdag zeker in de bloemetjes zetten!