Met de auto naar Eurodisney Parijs

EuroDisney Paris

Vanuit België sta je met de auto binnen vier uur in Parijs en ook Eurodisney Parijs bereik je met de auto in deze tijdspanne. Door met je eigen auto te reizen, behoud je je vrijheid en kan je na een dagje in het pretpark nog even de stad inrijden. We geven je graag enkele tips voor onderweg en ter plaatse.

Voorbereid op weg
Aangezien je toch enkele uren onderweg zal zijn, is het belangrijk dat je auto in orde is. Check voor vertrek je bandenspanning en je oliepeil. Ook is het belangrijk dat je een goede autoverzekering hebt. Dat kan ook een wa verzekering zijn, als je auto al wat ouder is.

Naast je auto zijn ook de passagiers belangrijk. Twee à drie uur in de auto zitten, kan saai worden voor de jongste passagiers. Gelukkig zijn er een heleboel spullen die je kunt inzetten om de verveling tegen te gaan. Met een gezelschapsspelletje of een film op de tablet verstrijkt de tijd sneller en ben je sneller in Eurodisney Parijs dan je jongste kind “zijn we er al?” kan vragen. Uiteraard wil je ook niet geconfronteerd worden met hongerige magen. Leg voor vertrek nog snel enkele snacks en drankjes op je achterbank, zo hoef je onderweg niet te stoppen bij een tankstation.

Eenvoudig te bereiken
Eurodisney Parijs is eenvoudig te bereiken met de auto. Je vindt het attractiepark op ongeveer 30km van Parijs. Gelukkig hoef je niet door het drukke centrum van Parijs te rijden. Eenmaal je over de grens tussen België en Frankrijk rijdt, blijf je de borden “Paris” op de A1 volgen, en dit gedurende ongeveer 265km. Ter hoogte van het vliegveld Charles de Gaulle, ongeveer 25km voor Parijs, volg je afslag 5 in de richting van Marne-la-Vallée. Eenmaal op de A104 kun je makkelijk de borden van Disneyland Resort Paris volgen. Dankzij de Mickey Mouse op de borden weet je in één oogopslag dat je de juiste borden aan het volgen bent. Door afslag 14 Parcs Disney te volgen, kom je op een autoweg met vier rijvakken terug die je een geweldig uitzicht geeft op de Disney Parken en de Disney Resort Hotels.

Parkeren bij Eurodisney Parijs
Eenmaal aangekomen bij Eurodisney Parijs heb je twee keuzes om te parkeren bij het attractiepark. Je kunt er voor kiezen om te parkeren op de officiële parking van Eurodisney Parijs zelf of je kiest voor de niet-officiële parking. Het voordeel van deze laatste soort is dat het tarief een stuk lager ligt. Het kan dan natuurlijk wel zijn dat je verder van de ingang van het park staat.