Walt Disney Studios Park

Het Walt Disney Studios Park is een themapark dat volledig gewijd is aan de bekendste films van Disney. Ontdek hier hoe films gemaakt worden, werp een blik achter de schermen en dompel je onder in de spannende avonturen van Toy Story, Cars en Ratatouille.

walt disney studios

Walt Disney Studios Park opende zijn deuren in 2002 en ligt vlak naast Disneyland Park. Dit themapark is kleiner dan Disneyland Park en heeft beduidend minder attracties, maar je brengt er gemakkelijk een ganse dag door omdat elke attractie een bijzondere belevenis is die ook ruim de tijd inneemt.

Het park bestaat uit 4 productiezones die in het teken staan van de verschillende films van Disney:

Je kan er genieten van snelle attracties, familieattracties en shows. Zowel jong als oud kan hier een geweldige tijd beleven.

Ook liggen er heel wat leuke restaurantjes. En Coulisse is een groot fastfood-restaurant in Studio 1. In Production Courtyard heb je Restaurant des Stars waar je kan aanschuiven aan het buffet. Wil je van de typische Franse keuken genieten? Op de Place de Rémy kan je gezellig gaan eten bij Bistrot Chez Rémy. En als het iets eenvoudiger mag, kan je in de Backlot terecht voor broodjes en pizza’s bij Backlot Express.

bistrot chez remy

Lunchen kan je beter doen buiten de piekdrukte. Voor 12u en na 14u30 is een ideaal moment.

De beste periode om Walt Disney Studios te bezoeken is van half januari tot eind maart, van half april tot half juli en van half september tot begin december. Dit zijn doorgaans de rustigste periodes in het park, al kunnen sommige weekenden en woensdagen ook nog vrij druk zijn.

...