Disneyland Park

Disneyland Park is het grootste park in Disneyland Parijs. Het werd geopend op 12 april 1992. In het midden van het park vind je het Sleeping Beauty Castle dat tevens ook dient als logo van Disneyland Parijs. 

disneyland park

Na de Verenigde Staten en Japan kwam de wondere wereld van Disney in 1992 ook richting Europa. In Marne-la-Vallée werd EuroDisney geopend. Enkele jaren later werd de naam gewijzigd in Disneyland Parijs, maar de naam EuroDisney leeft nog steeds voort in de volksmond.

Disneyland Park is een echt sprookjesparadijs waar je in de verschillenden ‘landen’ spannende en magische avonturen kan beleven.

Je komt het park binnen door de Main Street U.S.A., een charmante straat geïnspireerd op het Amerika van 1900, vol met toffe winkeltjes en restaurants.

Op het einde van de Main Street zie je het roze kasteel van Doornroosje. Vanaf deze plek lopen er paden die je kan volgen tot de andere themagebieden. Er staat tevens ook een informatiebord met de aanvangstijden van de shows en parades en plattegrondjes van het park.

Rond het kasteel liggen de 5 themalanden:

Disneyland Park is enorm groot met tal van attracties voor kleine kinderen en volwassenen. Tijdens de prachtige shows en parades kom je helemaal in de sfeer en voor een knuffel met je favoriete Disney figuur zijn er verschillende meet & greet momenten in het park.

Daarnaast zijn er ook tal van winkeltjes waar je kan gaan shoppen voor Disney-mode, kostuums en souvenirs.

winkelen disney

De meeste mensen nemen dan ook meerdere dagen de tijd om te genieten van alles wat Disneyland Parijs te bieden heeft, want het is bijna onmogelijk om alles op 1 dag te beleven.

...