Armageddon: Les Effets Spéciaux

Armageddon: Les Effets Spéciaux

In Armageddon: les Effets Spéciaux maak je een reis door de geschiedenis van de special effecten.

Het verhaal begint bij de eerste vernieuwingen van filmpionier Georges Méliès en eindigt bij de allernieuwste computertechnologie. De attractie staat volledig in het teken van de film Armageddon, een sciencefiction-film uit 1998. Naast de ingang staat de Armadillo, een van de ruimtevoertuigen uit de film.

In de eerste zaal kan je kennismaken met hulpmiddelen die gebruikt worden voor de speciale effecten. Aan de hand van filmbeelden laat de presentator zien hoe speciale effecten ontworpen en gebruikt worden.

In de tweede ruimte kom je terecht op de enorme filmset van een Russisch ruimtestation. In de scène die volgt ontstaat er paniek omdat er meteorietdeeltjes op komst zijn. Alles om je heen ontploft, stort in of wordt de ruimte in gezogen! Een brok meteoriet slaat een gat in één van de wanden. Er springt een waterleiding kapot en er spatten vonken in het rond. Met een enorme knal rolt een vuurbal door de schacht. Maar als het licht weer aangaat, zie je dat het allemaal ‘filmmagie’ geweest is.

Waar: Backlot – Geen minimumlengte vereist

...