Pocahontas Indian Village

Pocahontas Indian Village

Aan de rand van Frontierland vind je de Pocahontas Indian Village. Frontierland is helemaal ingericht in de stijl van het Wilde Westen en daar hoort natuurlijk ook een indianenkamp bij. Pocahontas Indian Village is een speelplaats waar kleine kinderen kunnen klimmen, glijden en schommelen.

Pocahontas is de eerste Disney-film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Het gaat over de geschiedenis van een Indiaans meisje Pocahontas en haar Britse vriend John Smith.

Pocahontas leefde rond 1600 in wat nu de staat Virginia is. Ze was de dochter van het stamhoofd van de Powhatan Indianen. De naam ‘Pocahontas’ betekent speels kind.

Op een dag ziet Pocahontas blanke kolonisten aan land komen. Ze is erg nieuwsgierig en als ze de kapitein John Smith ontmoet, wordt ze op slag verliefd. De moedige Pocahontas redt zelfs zijn leven en om de vrede tussen de indianen en de blanken te herstellen, trouwt ze met hem. Uiteindelijk neemt John Smith Pocahontas mee naar Engeland, waar ze samen vele avonturen beleven.

Waar: Frontierland – Geen minimumlengte vereist

...