Twilight Zone Tower of Terror

twilight zone tower of terror

The Tower of Terror is één van de grootste, hoogste en duurste attracties van Disneyland Parijs. Het gebouw werd gebaseerd op een bestaand hotel in Los Angeles, genaamd ‘Hollywood Tower Hotel’.

Op het eerste zicht lijkt dit een normaal hotel, maar als je aandachtig rondkijkt, merk je al snel dat er iets niet klopt. Er ontbreken stukken uit de muren, alles ligt onder het stof en het gebouw kraakt en piept. Het lijkt wel alsof het al jaren onbewoond is.

Via de grote lobby kom je binnen in de bibliotheek van het hotel waarna opeens alle lichten uitgaan. Plots schiet de tv aan en wordt de geschiedenis van het hotel verteld. Door het raam zie je dat het buiten stevig onweert.

Vervolgens kom je terecht in de Boiler Room. Hier ga je via de personeelsliften verder naar de bovenliggende verdiepingen. De lift gaat echter niet naar boven, maar naar achter.

Plots komt de lift tot stilstand en zie je een grote spiegel, maar dan slaat de bliksem plots in. De spiegelbeelden van alle inzittenden veranderen in vage blauwe silhouetten. Daarna verdwijnen ze helemaal zodat het lijkt alsof er een lege lift overblijft.

De deuren gaan opeens weer dicht, maar niet voor lang. Deze keer kom je in een lege hotelgang terecht waar allerlei geesten ronddwalen.

De gang vervaagt en gaat over in complete duisternis. De geesten verdwijnen weer even snel als ze gekomen zijn. Op het einde van de gang wandel je de volgende lift in.

Deze keer maakt de lift een val naar beneden ter hoogte van 13 verdiepingen! De lift gaat wild op en neer. Net als je denkt dat de lift te pletter zal sIaan, veert ze terug omhoog naar de bovenste verdieping van het hotel.

De deur schuift terug open en je krijgt een prachtig zicht over de Walt Disney Studio’s, maar veel tijd heb je niet, want al snel duikt de lift opnieuw de dieperik in!

Waar: Production Courtyard – Minimumlengte: 1,02 m

...