Een bezoekje aan Parc des Princes

Parc des Princes

Mocht je na je verblijf in Disneyland Paris nog een dagje in Parijs over hebben, dan is een bezoek aan Parc des Princes de moeite waard. Parc des Princes is het voetbalstadion van een van de grootste clubs in de wereld: PSG. Het bekende stadion is in 1972 gebouwd en ontzettend leuk om te bezoeken. Oorspronkelijk is Parc des Princes gebouwd om de stad Parijs een modern en luxe stadion te bieden voor voetbal- en rugby-evenementen. In 1973 betrok PSG het stadion. Zeker als PSG speelt, is het ontzettend leuk om een wedstrijd bij te wonen.

Ligging Parc des Princes

Parc des Princes is te bereiken via de bekendste ringweg van Parijs: de Périphérique. Het kan er behoorlijk druk en chaotisch zijn, dus eventueel allrisk je auto verzekeren is een goed idee voordat je je op de ringweg begeeft. Wanneer je vanuit het zuiden met de auto komt, neem je de afslag D910/Boulogne. Aan het einde van de afrit dien je linksaf te slaan en dan zie je het moderne stadion liggen. Kom je vanuit het noorden met de auto, dan neem je de afrit Boulogne/Avenue de la Porte de Saint-Cloud. Het is ook mogelijk om Parc des Princes te bezoeken met de metro. Houd hiervoor metrohalte Porte de Saint-Cloud aan. Vanaf de metrohalte is het dan nog zo’n vijf minuten lopen naar het stadion.

Tickets voor wedstrijden van PSG

Wil je een wedstrijd van PSG bezoeken? Dit kan uiteraard pas als de coronamaatregelen dat weer toestaan. Op dat moment is het belangrijk om over een geldig ticket te beschikken. Een ticket kan online of bij het PSG servicepunt worden aangeschaft. Dit servicepunt is te vinden bij het stadion. Zorg ervoor dat je op tijd tickets koopt, want het komt geregeld voor dat het stadion uitverkocht is.

De prijzen van de tickets verschillen per locatie waar je zit. Wil je op de middenlijn zitten? Dan kan je er vanuit gaan dat je zo’n €100,- per ticket betaalt. Neem je genoegen met een plek op de korte zijde of in de hoeken van het stadion? Dan ben je gemiddeld zo’n €45,- kwijt.

Stadiontour Parc des Princes

Ben je niet van plan om een wedstrijd te bezoeken maar lijkt het je wel ontzettend leuk om het stadion van PSG te bezoeken? Dan kun je een stadiontour volgen. Tijdens de stadiontour neemt een gids je mee door het prachtige stadion en leer je over de historie. De prijs van de stadiontour is €27,50. Voor dit bedrag leidt een gids je ongeveer een uur rond. Tickets voor de stadiontour kunnen online besteld worden, maar ook bij het servicepunt kun je tickets aanschaffen.
Andere bezienswaardigheden bekijken? Kijk dan eens hier.