Zes bezienswaardigheden in Parijs die je gezien moet hebben

Arc de Triomphe

Een goede voorbereiding is het halve werk, toch? Naast het uitzoeken van zaken als een doorlopende reisverzekering is het verstandig om alvast een dagplanning te maken voor je bezoek aan Disneyland Parijs. Wil je naast het attractiepark ook graag een bezoek brengen aan de stad zelf? Dan moet je in ieder geval de volgende bezienswaardigheden gezien hebben.

Eiffeltoren

Misschien wel één van de bekendste bouwwerken van de wereld is natuurlijk de Eiffeltoren. De Eiffeltoren is te vinden aan de oever van rivier de Seine en is dé blikvanger van Parijs. Mocht je besluiten om tijdens je verblijf in Disneyland Parijs naar de stad Parijs te gaan, dan mag een bezoekje aan de Eiffeltoren absoluut niet ontbreken.

Louvre

Eén van de bekendste musea in de wereld is zonder twijfel het Louvre. Je vindt het Louvre aan de noordkant van de Seine, in het eerste arrondissement. Het museum beschikt over maar liefst 35000 kunstwerken waarvan de Mona Lisa zonder twijfel het meest bekende is.

Arc de Triomphe

Aan het eind van de Champs-Élysées vind je de bekende Arc de Triomphe. De Arc de Triomphe werd in 1836 opgeleverd vanwege de winst van Napoleon op de Oostenrijkers tijdens de slag bij Austerlitz. Tijdens een bezoek aan Parijs zal de Arc de Triomphe je zeker opvallen, gezien de forse afmetingen van het bouwwerk. De boog is namelijk maar liefst 50 meter hoog.

Basilique du Sacré-Cœur

Op de welbekende heuvel Montmartre vind je de Basilique du Sacré-Cœur. Een prachtige basiliek die je zeker niet mag missen tijdens een bezoekje van de stad. Het is gebouwd in 1887 ter nagedachtenis aan de 58.000 doden die vielen tijdens de Frans-Duitse oorlog. Het opvallende gebouw is te herkennen aan de witte torentjes. Tijdens je bezoek aan de Sacré-Cœur is het aan te raden om ook de straten van Montmartre in te duiken. Deze zijn erg gezellig.

Avenue des Champs-Élysées

We noemden het al even kort bij ‘Arc de Triomphe’, maar Avenue des Champs-Élysées mag niet in het lijstje ontbreken. Deze straat is namelijk een van ’s werelds bekendste straten. Jaarlijks is de Avenue des Champs-Élysées het eindstation van de bekende wielerwedstrijd de Tour de France, maar ook vind je aan deze straat ontzettend veel winkels. Met een lengte van 1919 meter is de Avenue des Champs-Élysées behoorlijk indrukwekkend en mede daarom is de straat zeker het bezoeken waard.

Jardin des Tuileries

Midden in het centrum van Parijs tref je het Jardin des Tuileries. Een prachtig stadspark waar je heerlijk kunt genieten van de rust. Je vindt in het park prachtige kunstbeelden, maar ook een grote fontein. Rondom het park vind je diverse musea, waaronder het eerdergenoemde Louvre.